Απώλεια Βάρους και Βελονισμός

Η συμβολή του βελονισμού στην προσπάθεια απώλειας βάρους είναι πολυεπίπεδη. Μέσω ερεθισμού συγκεκριμένων σημείων στο σώμα και στο αυτί ενεργοποιούνται ειδικά κέντρα στον εγκέφαλο που οδηγούν στην έκκριση ενδορφινών και σεροτονίνης, ουσιών δηλαδή που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία.

Παράλληλα ο βελονισμός βοηθά στη διαχείριση του άγχους. Το άγχος ευθύνεται για την αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, ορμόνης που βοηθά στην αποθήκευση λίπους. Επιπλέον αυξάνει η γκρελίνη, ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας και μειώνεται η λεπτίνη, η ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τρώμε περισσότερο χωρίς αίσθημα κορεσμού.

Βελονισμός και Απώλεια Βάρους

Με τον βελονισμό ρυθμίζεται άμεσα η όρεξη, ελαττώνεται το αίσθημα της πείνας και τα βουλιμικά επεισόδια και αυξάνεται το αίσθημα του κορεσμού μετά το γεύμα.

Επίσης κινητοποιεί τον οργανισμό αυξάνοντας το μεταβολισμό και βοηθά στην αποτοξίνωση του. Έτσι σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας και διευκολύνει την όλη προσπάθεια.

Με τη βοήθεια του ηλεκτροβελονισμού επιπρόσθετα αυξάνεται και η απώλεια λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος

2 Σχόλια

 • by
  Γεωργία Σόφου

  Καλησπέρα σας.

  Προσπαθώ εδω και πολλά χρόνια να ξεφορτωθώ 15 κιλα. Ότι και αν έχω κάνει δεν πιάνει!! Να αναφέρω ότι εχω υπερθυρεοειδισμό και δεν έχει ρυθμιστεί εδω και 14 χρόνια.
  Μπορεί ο βελονισμός να με βοηθήσει? Και αν ναι σε πόσο χρονικό διάστημα; Η τιμή κάθε συνεδρίας ;

  • by
   Ειρήνη Σιδηροπούλου

   Καλησπέρα σας,

   Με τον βελονισμό, μέσω ερεθισμού συγκεκριμένων σημείων στο σώμα και το αυτί (ωτοβελονισμός), επιτυγχάνεται κινητοποίηση του μεταβολισμού, ελαττώνεται το αίσθημα της πείνας και τα επεισόδια βουλιμίας ενώ επέρχεται και ελάττωση του άγχους-στρες, παράγοντες σημαντικοί για την απώλεια βάρους.

   Με τη βοήθεια του ηλεκτροβελονισμού επιπρόσθετα επιτυγχάνεται λυπόλυση τοπικά και σύσφιξη της συγκεκριμένης περιοχής.

   Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να περάστε από το ιατρείο για μια δωρεάν ενημέρωση.

   Με εκτίμηση,
   Dr. Σιδηροπούλου Ειρήνη

Σχολιάστε