Βελονισμός και Υπογονιμότητα

Ο βελονισμός είναι μια πολύ δημοφιλής και ευρέως αναγνωρισμένη συμπληρωματική θεραπεία για γυναίκες που προσπαθούν να κυοφορήσουν. Βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών, που είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγική διαδικασία, ειδικά της γοναδοτροπίνης, η οποία μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά ωορρηξίας. Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τις ωοθήκες ενώ βελτιώνει την ποιότητα του ενδομητρίου, καθιστώντας έτσι πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για μια εγκυμοσύνη. Βελτιώνει επίσης τον ψυχισμό των γυναικών και ελαττώνει το stress, παράγοντες που φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύλληψη.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και ανωορρηξιακούς κύκλους αλλά και άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς καθώς όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα γονιμότητας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Στους άντρες βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος καθώς βελτιώνει την αιμάτωση της περιοχής.

Ο βελονισμός είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία που δρα ενισχυτικά συμπληρώνοντας την αποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών υπογονιμότητας. Συνδυάζεται απόλυτα και με άλλες θεραπείες όπως την (IVF) εξωσωματική και με την (IUI) σπερματέγχυση ενώ ο συνδυασμός τους αυξάνει κατά πολύ το ποσοστό επιτυχίας και σύλληψης.

Σχολιάστε