Βελονισμός και Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μία παθολογική συσσώρευση νερού, λιποκυττάρων και ανοσοσυμπλεγμάτων στον συνδετικό ιστό. Χαρακτηρίζεται τόσο από τοπική αύξηση λίπους σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος αλλά και από αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων. Ταυτόχρονα υπάρχει ανεπάρκεια της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, στην περιοχή η οποία καταλήγει σε κυκλοφορική στάση με συνέπεια τη συσσώρευση νερού και τοξινών.

Παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας μπορεί να είναι

  • Η κληρονομικότητα
  • Το φύλο
  • Ορμονικές διαταραχές, όπως η υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα που μειώνει και τον μεταβολικό ρυθμό ή η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Επίσης κατά την ορμονοθεραπεία και τις θεραπείες γονιμότητας όπου με την χρήση ορμονών μπορεί να προκληθεί ανθεκτική κυτταρίτιδα.
  • Ο τρόπος ζωής όπως το στρες, η καθιστική ζωή, η μειωμένη φυσική άσκηση, η κακή διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη, το κάπνισμα και η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της.
  • Τα στενά ρούχα που παρεμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις γυναίκες κατά μεγάλη πλειοψηφία, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους

Η κυτταρίτιδα, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος, από την πιο ήπια έως την πιο σοβαρή περίπτωση χωρίζεται σε 4 στάδια και αν δεν αντιμετωπιστεί επιδεινώνεται συνεχώς.

Η κυτταρίτιδα λοιπόν είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή και η αντιμετώπιση της θέλει χρόνο και υπομονή.

 
Βελονισμός και Κυτταρίτιδα

Ο βελονισμός σε συνδυασμό με τον ηλεκτροβελονισμό επιφέρει θαυμάσια αποτελέσματα.
Με τον βελονισμό επιτυγχάνεται κινητοποίηση και βελτίωση των μεταβολικών λειτουργιών του οργανισμού, ελάττωση της κατακράτησης υγρών και αποβολή τοξίνων και άλλων άχρηστων ουσιών  που αποθηκεύονται στο σώμα μας και στα λιποκύτταρα. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται τη λειτουργία του οργανισμού και επέρχεται ψυχική και σωματική ευεξία και ισορροπία.

Ο ηλεκτροβελονισμός συμβάλλει στην καύση του τοπικού λίπους, στην καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής και στην κινητοποίηση και απομάκρυνση των τοξινών και άλλων συσσωρευμένων ουσιών στο σώμα μας.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην κυτταρίτιδα. Είναι από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες και στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών προσφέρει εντυπωσιακή λείανση της κυτταρίτιδας, σύσφιξη του δέρματος , αποβολή υγρών και τοξινών και τελικά όμορφα και ανάλαφρα πόδια από την πρώτη σας κιόλας συνεδρία!!!

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε γλουτούς, κοιλιά, μηρούς, γόνατα, βραχίονες. Τα διαλύματα μεσοθεραπείας περιέχουν ουσίες που προάγουν τόσο τη λιπόλυση όσο και τη σύσφιξη του δέρματος.

Σχολιάστε