Καταπολέμηση Άγχους μέσω Βελονισμού

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις συνθήκες του περιβάλλοντος, η οποία χρειάζεται να υπάρχει σε λογικά πλαίσια. Κινητοποιεί τον άνθρωπο ώστε να συνεχίζει την δραστηριότητά του. Όταν όμως τα επίπεδα του άγχους ξεπεράσουν κάποια όρια τότε ο άνθρωπος αποκτά προβλήματα και χάνει τη λειτουργικότητά του.

Το άγχος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ψυχικές διαταραχές σε όλο τον κόσμο. Ο βελονισμός μπορεί να προσφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πληθώρα διαταραχών που προέρχονται από το άγχος. Τέτοιες είναι οι διαταραχές ύπνου, οι σχετιζόμενες με το άγχος δερματικές παθήσεις, οι κρίσεις πανικού, οι αγχώδεις διαταραχές, οι κεφαλαλγίες που σχετίζονται με τον άξονα υποθάλαμο-υπόφυση, οι φοβίες, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, το μετατραυματικό stress κ.α.

Βελονισμός και Άγχος

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που προάγει, την εξομάλυνση των ημερήσιων επιπέδων κορτιζόλης, μειώνει την συμπαθητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το άγχος και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού γεγονός που οδηγεί σε ηρεμία, χαλάρωση και μείωση του άγχους και του στρες.

Με τον τρόπο αυτό ανακουφίζει τον οργανισμό με φυσικό τρόπο μειώνοντας ή μηδενίζοντας τη λήψη ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Οι βελόνες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του σώματος ώστε να προκληθεί διέγερση του υποθαλάμου. Ο υποθάλαμος ελέγχει την ομοιόσταση του σώματος μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος και του νευροενδοκρινικού. Ανάλογα με το πρόβλημα κάποιες φορές συνδυάζεται και ωτοβελονισμός σε σημεία στο πτερύγιο του αυτιού.

Χρόνος Θεραπείας

Το σύνολο των συνεδριών εξαρτάται από την ένταση του προβλήματος και την αντίδραση κάθε ατόμου στον βελονισμό.
Ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που ανακουφίζει με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος και τις αγχώδεις διαταραχές.

Σχολιάστε